fbpx

Тагови

Таг: пензионер

koi se uslovite za dobivanje socijalna penzija featured
Кои се условите за добивање социјална пензија?

Право на социјална сигурност за старите лица има лице со навршени 65 години...

kako da go reguliram rabotniot staz od slovenija za da mi vleze vo penzijata featured
Како да го регулирам работниот стаж од Словенија за да ми влезе во пензијата?

Доколку корисникот на старосна пензија од Македонија има и стаж од Словенија потребно е да провери...

koga najdocna vo fevruari mozam da zaminam vo penzija za da mi sleduva martovskoto pokacuvanje featured
Кога најдоцна во февруари можам да заминам во пензија за да ми следува мартовското покачување?

Треба да бидете одјавени на 27.02.2024 година, за да правото на старосна пензија е од 28.02.2024 година, за да можете да...

dali ako penzioner raboti so dogovor na delo moze da ja izgubi penzijata intro
Дали ако пензионер работи со договор на дело може да ја изгуби пензијата?

Одговара Севиме Зекири од Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на Република Северна Македонија....

dali lice koe ostvarilo pravo na penzija moze po penzioniranjeto da zasnova raboten odnos intro
Дали лице кое остварило право на пензија може по пензионирањето да заснова работен однос?

И дали губи дел од пензијата? Одговара Севиме Зекири од Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на...

dali moze da se penzioniram eden mesec porano bidejki treba da go iskoristam odmorot intro
Дали може да се пензионирам еден месец порано бидејќи треба да го искористам одморот?

Јас сум наставничка пред пензија. Директорот ми предложи да се пензионирам еден месец порано бидејќи...

dali mi sleduva semejnata penzija sto mojot soprug ja imase nasledeno od tatko mu intro
Дали ми следува семејната пензија што мојот сопруг ја имаше наследено од татко му?

Одговара Севиме Зекири од Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на Република Северна Македонија....

kade da se obratam za da prestane da mi se odvojuva clenarina od penzijata za penziski drustva intro
Каде да се обратам за да престане да ми се одвојува членарина од пензијата за пензиски друштва?

Одговара Севиме Зекири од Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на Република Северна Македонија....

kako se presmetuva iznosot na invalidskata penzija featured
Kако се пресметува износот на инвалидската пензија?

Одговараат од Комисијата за оцена на работна...