fbpx

Дали може да се пензионирам еден месец порано бидејќи треба да го искористам одморот?

Јас сум наставничка пред пензија. Директорот ми предложи да се пензионирам еден месец порано бидејќи требало да го искористам одморот којшто ми следува. Дали може така?

Одговара Севиме Зекири од Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на Република Северна Македонија.