fbpx

Кога најдоцна во февруари можам да заминам во пензија за да ми следува мартовското покачување?

Одговараат од Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на Република Северна Македонија.

Треба да бидете одјавени на 27.02.2024 година, за да правото на старосна пензија е од 28.02.2024 година, за да можете да го користите усогласувањето на пензиите од 01.03.2024 година.