fbpx

До кога децата имаат право на семејна пензија и ако се вработат дали треба да пријават?

Мојот внук се вработи, а земаше семејна пензија. Дали треба да се пријави некаде?

 

Одговара Севиме Зекири од Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на Република Северна Македонија.