fbpx

Тагови

Таг: наследување

dali rabotniot staz vlijae za dobivanje na semejna penzija featured
Дали работниот стаж влијае за добивање на семејна пензија?

Должината на работниот стаж секако дека влијае на висината на...

na koja vozrast zenata moze da dobie semejna penzija featured
На која возраст жената може да добие семејна пензија

Согласно Законот за пензиско и инвалидско осигурување, вдовицата се стекнува со право на семејна пензија...

dali mi sleduva semejnata penzija sto mojot soprug ja imase nasledeno od tatko mu intro
Дали ми следува семејната пензија што мојот сопруг ја имаше наследено од татко му?

Одговара Севиме Зекири од Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на Република Северна Македонија....

ako osigurenikot e prezenet dali penzijata ke ja dobie segasnata zena ili decata od prethodniot brak intro
Ако осигуреникот е преженет дали пензијата ќе ја добие сегашната жена или децата од претходниот брак?

Одговара Севиме Зекири од Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на Република Северна Македонија....

dali moze da se nasledi penzija ako se zivee vo vonbracna zaednica intro
Дали може да се наследи пензија ако се живее во вонбрачна заедница?

Одговара Севиме Зекири од Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на Република Северна Македонија....

dali moze da se nasledi penzijata od vonbracniot partner intro
Дали може да се наследи пензијата од вонбрачниот партнер?

Не сме во брак со партнерот, но живееме заедно повеќе од 10 години. Дали може да ја наследам неговата пензија?...

do koga decata imaat pravo na semejna penzija i ako se vrabotat dali treba da prijavat featured
До кога децата имаат право на семејна пензија и ако се вработат дали треба да пријават?

 Мојот внук се вработи, а...

kako se steknuva pravo na semejna penzija featured
Како се стекнува право на семејна пензија?

 Одговара Севиме Зекири од Фондот за...

images prasaj Dali sleduva semejna penzija ako pocinatoto lice ne e vo penzija a go ispolnuva uslovot za staz intro
Дали следува семејна пензија ако починатото лице не е во пензија, а го исполнува условот за стаж?

Сопругот почина на 60 години и при пресметката на Фондот на пензиското и инвалидското осигурување заради...