fbpx

Каде да се обратам ако фирмата не ми исплаќа пензиско и здравствено осигурување додека сум на породилно боледување?

На породилно боледување сум, но барањето ми е одбиено затоа што фирмата нема платено пензиско и здравствено осигурување за неколку месеци. Има ли некој закон за фирмите што не ги подмируваат своите долгови, а за тоа трпиме ние работниците?

Одговара Злате Стојановски од Државен инспекторат за труд