fbpx

Тагови

Таг: пензиско осигурување

rabotev vo firma i pet godini ne mi e plateno penzisko osiguruvanje dali mozam sam da si platam featured
Работев во фирма и пет години не ми е платено пензиско осигурување. Дали можам сам да си платам?

Доколку работодавачот не му платил пензиско и инвалидско осигурување на работникот, тој има право со докуп...

samovraboteni featured
Дали може поединец сам да си плаќа за пензиско и здравствено осигурување или преку друга фирма ако е вработен со договор на дело?

Одговараат од Фондот за здравствено осигурување на Република Северна...

images prasaj Dali lice so invaliditet vraboteno vo administracija treba da bide prijaveno kako invalid vo zdravstveno i penzisko osiguruvanje intro
Дали лице со инвалидитет вработено во администрација треба да биде пријавено како инвалид во здравствено и пензиско осигурување?

Одговара Бојана Стевческа од Агенцијата за вработување на Република Северна...

Каде да се обратам ако фирмата не ми исплаќа пензиско и здравствено осигурување додека сум на породилно боледување?

На породилно боледување сум, но барањето ми е одбиено затоа што фирмата нема платено...

Дaли инспекторите знаат дека 90% од приватните фирми исплаќаат плата по 10.800 денари, а другите пари ги даваат во плико за да не плаќаат пензиско и здравствено, а работното време е по 10-15 часа?

Одговара Рубинчо Аризанкоски од Здружението Достоинствен работник -...