fbpx

Тагови

Таг: здравствено осигурување

kako moze da postapat osigurenicite dokolku nema odreden lek vo aptekite koj im e neophoden featured
Како може да постапат осигурениците доколку нема одреден лек во аптеките кој им е неопходен?

Постојат повеќе решенија коишто може да се применат во насока на тоа осигурениците да ги добијат потребните...

sto e razlikata pomegu participacija i doplata za lekovite sto se podignuvaat vo aptekite na tovar na fondot za zdravstveno osiguruvanje featured
Што е разликата помеѓу партиципација и доплата за лековите што се подигнуваат во аптеките на товар на Фондот за здравствено осигурување?

Партиципацијата е задолжителна согласно закон и ја плаќаат осигурениците коишто подигнуваат лекови на...

samovraboteni featured
Дали може поединец сам да си плаќа за пензиско и здравствено осигурување или преку друга фирма ако е вработен со договор на дело?

Одговараат од Фондот за здравствено осигурување на Република Северна...

zosto na deca so napolneti 18 godini kako redovni ucenici im e prekinato zdrastvenoto osiguruvanje od roditelot featured
Зошто на деца со наполнети 18 години како редовни ученици им е прекинато здраственото осигурување од родителот?

Одговараат од Фондот за здравствено осигурување на Република Северна...

besplatnite uslugi vo bremenosta odzemeni na trudnicite bez zdravstveno osiguruvanje 1featured
Бесплатните услуги во бременоста одземени на трудниците без здравствено осигурување

Откако Владата ги укина бесплатните прегледи за бременоста и бесплатното породување за жените без...

images prasaj Dali lice so invaliditet vraboteno vo administracija treba da bide prijaveno kako invalid vo zdravstveno i penzisko osiguruvanje intro
Дали лице со инвалидитет вработено во администрација треба да биде пријавено како инвалид во здравствено и пензиско осигурување?

Одговара Бојана Стевческа од Агенцијата за вработување на Република Северна...

images prasaj Dali treba da sum prijaven vo Agencija za vrabotuvanje za da imam zdravstveno osiguruvanje i koi dokumenti mi se potrebni intro
Дали треба да сум пријавен во Агенција за вработување за да имам здравствено осигурување и кои документи ми се потребни?

Одговара Бојана Стевческа од Агенцијата за вработување на Република...

images prasaj Koj e nadlezen da izdade obrazec M4 za isplatite vo tekot na porodilnoto intro
Кој е надлежен да издаде образец М4 за исплатите во текот на породилното?

Одговара Ружица Фотиновска од Фондот на пензиското и инвалидското осигурување на...

images prasaj Dali na licata na koi im zavrsil dogovorot za rabota dodeka se na porodilno otsustvo im sleduva nadomestok od Fondot za zdravstveno osiguruvanje do zavrsuvanje na porodilnoto
Дали на лицата на кои им завршил договорот за работа додека се на породилно отсуство им следува надоместок од Фондот за здравствено осигурување до завршување на породилното?

Одговара Мирјанка Алексовска од Министерството за труд и социјална...