fbpx

Каде да се обратам кога одбиваат да ми го сменат лаптопот под изговор дека е користен иако не е?

Ми продале лаптоп со HD резолуција, но не сум задоволен и сакам нов со Full HD. Го вратив по 12 дена и ми рекоа дека мора да оди на сервис за да се утврди дали сè е во ред. По две недели ми јавија дека стигнал и дека е технички исправен, но фалеле кесички и не може друг да биде заменет зошто бил користен. Компјутерот не е користен, само потврдено е дека не е тоа за што сум платил. Што да правам?

Одговара Татјана Ташевска од Организацијата на потрошувачите на Македонија