fbpx

Како да си го остварам правото на исплата на платите што работодавачот ми ги должи?

Дванаесет вработени од еден угостителски објект во Скопје за април и мај не земавме плата. Како што сме сите со обврски бев принудени да си одиме и да побараме друго работно место. Бевме и во општина Центар и до Министерство за труд и социјална политика, но ништо. Како да си го остварам правото да ми се исплатат платите за април и мај оние што ги земав на трансакциска, а оние што ги земав на рака? Каде треба да се обратам? Бев пријавена.

Одговара Милан Живковиќ од Фондација Фридрих Еберт – Скопје (ФЕС)