fbpx

Потрошувачки права: Каде може да се обратам доколку моите потрошувачки права се прекршени?

Ако на врата ви донесат игла, а вие на Фејсбук сте порачале локомотива, тоа не значи дека тие имаат „од игла до локомотива“ туку дека немаат ни фирма ни сметка. Фејсбук во последно време стана пазарче. И тоа не само пазарче, туку место каде почнаа да се појавуваат диви продавачи, па затоа #СамоПрашај и Марко се упатија до Државниот пазарен инспекторат по одговор како да се заштитиме од ваквите измами.

 

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии.