fbpx

За колку време по поднесувањето на барање за пензија треба да ми стигне решение од Фондот?

Поднесов документи за пензија во Фондот за пензиско и инвалидско осигурување и ми рекоа дека решението ќе ми стигне на домашна адреса, меѓутоа се уште ми нема стигнато. Законски за колку време треба да ми стигне решението?

Одговара Ивана Петковска од Коалицијата Сите за правично судење