fbpx

Тагови

Таг: договор

images prasaj kade da se obratam dokolku rabotodavacot ne saka da mi isplati plata a imam m1 i m2 obrazec kako i dogovor za rabota intro
Каде да се обратам доколку работодавачот не сака да ми исплати плата, а имам М1 и М2 образец како и договор за работа?

Одговара Maja Паптолеска од Министерството за труд и социјална...

images prasaj Dali ako gi imam podmireno ratite od dogovorot so EVN po nekolku godini moze pak da mi baraat da sklucam nova spogodba za istiot dolg intro
Дали ако ги имам подмирено ратите од договорот со ЕВН, по неколку години може пак да ми бараат да склучам нова спогодба за истиот долг?

Одговара Вјоса Селими од...

images prasaj Sto da prezememe ako turistickata agencija ne go ispolni dogovorot intro
Што да преземеме ако туристичката агенција не го исполни договорот?

Одговара Александра Котели од Државниот пазарен...

images prasaj Aleksandra Koteli 2
Каде може да се обратиме доколку туристичката агенција не го исполни склучениот договор?

Одговара Александра Котели од Државниот пазарен...

images prasaj Kade da se obratam dokolku turistickata agencija ne ja pocituva uredbata na Vladata za izdavanje vauceri
Каде да се обратам доколку туристичката агенција не ја почитува уредбата на Владата за издавање ваучери?

Одговара Тања Тасевска од Организација на потрошувачите на...

images prasaj Dali maloletnik moze da skluci dogovor za vrabotuvanje
Дали малолетник може да склучи договор за вработување?

Одговара Златко Стојановски од Државниот инспекторат за...

Каде да се обратам ако работодавецот одбива да ме одјави откако најавив дека не го продолжувам договорот?

Договорот за вработување од 3 месеци ми истече на 11.07.2017. Однапред најавив дека не го...

Дали може за долг за кој веќе има договор за извршување да се прави нов договор?

Имав заостанат неплатен долг спрема банка така што ми ја блокираа сметката. Преку...

Зошто нотарите не прифаќаат елаборати и барање на физичка поделба на плац со куќа на две договорени странки?

...