fbpx

Тагови

Таг: градење

vestacki se bildaat cenite i pobaruvackata za novi stanovi featured
Вештачки се билдаат цените и побарувачката за нови станови

Дел од македонските градежници се обидуваат да го искорстат инфлаторниот бран за да создадат вештачка...

sest decenii po skopskiot zemjotres bestrasni vlasti feat
Шест децении по скопскиот земјотрес, бестрашни власти градат пркосејќи им на правилата

Со 14 гласа ЗА, три ВОЗДРЖАНИ и три ПРОТИВ, на 20 јули Општина Центар донесе нов ДУП за градската четврт кај...

edna tretina od novite stanovi se neprodadeni no vazno se gradi featured
Една третина од новите станови се непродадени, но важно се гради

И светот да запре, мешалката за бетон никогаш нема да престане да врти. Гледано низ призмата на инвеститорите...

images prasaj Zosto obrabotlivo zemjodelsko zemjiste ne moze da se prenameni za gradenje intro
Зошто обработливо земјоделско земјиште не може да се пренамени за градење?

Одговара Зоран Шапуриќ од Државниот инспекторат за земјоделство...

images prasaj Koga ke pocne da se renovira Univerzalna sala
Кога ќе почне да се реновира Универзална сала?

Одговара Ваљон Салиу, портпарол на Град...

images prasaj Dali za urivanje na star objekt e potrebna nekakva dozvola
Дали за уривање на стар објект е потребна некаква дозвола?

Одговара Наташа Петковска од Хелсиншкиот комитет за човекови...