fbpx

Тагови

Таг: извршување

dali dolg za struja moze da se prefrli od firma na fizicko lice intro
Дали долг за струја може да се префрли од фирма на физичко лице?

...

kolku moze zakonski da iznesuva najvisokata kamatna stapka za potrosuvacka kredit featured
Колку може законски да изнесува највисоката каматна стапка за потрошувачка кредит?

Одговараат од Народна банка на Република Северна...

pri proverka na sostojba mi kazaa deka kreditot mi e otpisan no izvrsitelot ne go priznava kade da se obratam vo ovoj slucaj featured
При проверка на состојба ми кажаа дека кредитот ми е отпишан, но извршителот не го признава. Каде да се обратам во овој случај?

Одговараат од Народна банка на Република Северна...

images prasaj Kade da proveram kolku sum dolzen na izvrsiteli intro
Кадe да проверам колку сум должен на извршители?

Одговара Душица Нофитоска од Македонското здружение на млади...

images prasaj Dali moze izvrsitel na lice so minimalna penzija dolgot od 7 000 denari od 2010 godina da go napravi 20 000 denari Dali e ova zastareno delo intro
Дали може извршител на лице со минимална пензија долгот од 7 000 денари од 2010 година да го направи 20 000 денари? Дали е ова застарено дело?

Одговара Зоран Василески од Хелсиншкиот комитет за човекови...

images prasaj Dali postoi zastarenost na delo koe e vo izvrsuvanje Dali dolgot go nasleduvaat decata intro
Дали постои застареност на дело кое е во извршување? Дали долгот го наследуваат децата?

Одговара Весна Дишлијовска од Македонското здружение на млади правници...

images prasaj Dali i isplatata na dolgovi preku izvrsitel e vo miruvanje kako plakanjata na kreditite intro
Дали и исплатата на долгови преку извршител е во мирување како плаќањата на кредитите?

Одговара Бојан Трпевски од Македонското здружение на млади правници...

images prasaj Moze li od Makedonska banka po 10 godini da se dobie baranje za izvrsuvanje bez prethodno izvestuvanje intro
Може ли од Македонска банка по 10 години да се добие барање за извршување без претходно известување?

Одговара Ангела Шумкоска од Македонското здружение на млади правници...

images prasaj Dali po smrtta na roditelite decata go nasleduvaat dolgot kon izvrsitelite intro
Дали по смртта на родителите децата го наследуваат долгот кон извршителите?

Одговара Весна Дишлијовска од Македонското здружение на млади правници...