Тагови

Таг: јавна администрација

Државата е „заробена“ во партизирана јавна администрација и корупција

Европската комисија со години наназад внимателно ги следи состојбите во јавната администрација и борбата...

Зошто во државните институции не се плаќа кога се работи во недела?

Одговара Јована Тренчевска од Државниот инспекторат за...

Дали за оддалеченост поголема од 50 километри до работното место на вработените во јавната администрација им следуваат патни трошоци?

Прашувам за вработени во јавна администрација и наставници. Одговара...