fbpx

Тагови

Таг: кардиоваскуларно здравје

dali po kardioloska intervencija pacientot moze da si prodolzi so normalni aktivnosti featured
Дали по кардиолошка интервенција пациентот може да си продолжи со нормални активности?

Тоа зависи од моментот дали е навреме интервенирано. Ако е интервенирано навреме и ако нема оштетување на...

koi se prvite znaci na vloseno kardiovaskularno zdravje featured
Кои се првите знаци на влошено кардиоваскуларно здравје?

Постои една заблуда дека најголема можна штета во менопаузата кај жените е карциномот на...

dali vo menopauzata pogolem e rizikot od kardiovaskularni zaboluvanja featured
Дали во менопаузата поголем е ризикот од кардиоваскуларни заболувања?

Постои една заблуда дека најголема можна штета во менопаузата кај жените е карциномот на...

koga treba da se zapocne so redovni kardioloski pregledi featured
Кога треба да се започне со редовни кардиолошки прегледи?

Во повеќето земји, од дваесеттата година веќе се препорачуваат некои рутински проверки на...