fbpx

Тагови

Таг: минимална плата

dali javno opstinsko pretprijatie moze da go smeni nacinot na presmetuvanje na plata intro
Дали јавно општинско претпријатие може да го смени начинот на пресметување на плата?

Одговара Зоран Василевски од Хелсиншкиот комитет за човекови...

dali vo minimalna plata e presmetana i vikendi i prekuvremena rabota
Дали во минималната плата од 18.000 денари се пресметани и прекувремената работа и работата за време на празници и викенди?

Одговара Весна Кочовска од Државниот инспекторат за...

images prasaj Dali e zadolzitelno plakanje na minimalna plata intro
Дали е задолжително плаќање на минимална плата?

Одговара Мирјанка Алексовска од Министерството за труд и социјална...

images prasaj Koja postapka da se povede za izvrsitel koj ne ja pocituva zakonskata zadrska za minimalna plata intro
Која постапка да се поведе за извршител кој не ја почитува законската задршка за минимална плата?

Одговара Александар Видиновски од Министерството за...

images prasaj Koja postapka moze da se povede protiv izvrsitel koj ne ja pocituva zakonskata zadrska na minimalna plata ili penzija intro
Која постапка може да се поведе против извршител кој не ја почитува законската задршка на минимална плата или пензија?

Одговара Игор Стојчевски од Македонското здружение на млади правници...

images prasaj Dali gazdata moze da mi pusti plata od 5 000 denari
Дали газдата може да ми пушти плата од 5 000 денари?

Одговара Наташа Петковска од Хелсиншкиот комитет за човекови...

images doznaj Salterisuvanje Dali rabotodavacot smee da isplaka plata pomala od minimalnata
Шалтерисување: Дали работодавачот смее да исплаќа плата помала од минималната?

Шефот ти исплати плата помала од минималната со изговор дека поради загубите од пандемијата со Ковид-19 е...

images prasaj Dali rabotodavacot smee da isplaka plata sto e pomala od minimalnata plata
Дали работодавачот смее да исплаќа плата што е помала од минималната плата?

Одговара Вилдан Дрпљанин од Хелсиншкиот комитет за човекови...

Дали тој што ја донел минималната плата во Македонија може да живее со неа?

...