fbpx

Тагови

Таг: одмор

dali mi sleduva trinaesetta plata ako sum bila na prinuden odmor intro
Дали ми следува тринаесетта плата ако сум бил/а на принуден одмор?

 Одговара Весна Кочовска од Државниот инспекторат за...

images prasaj Dali zena koja e na porodilno boleduvanje posle zavrsuvanjeto na porodilnoto ja sleduva godisen odmor od taa godina intro
Дали на жена која е на породилно боледување после завршувањето на породилното и следува годишен одмор од таа година?

Одговара Оливера Лазаревска од Државниот инспекторат за...

images prasaj Dali rabotodavacot moze da me prisili da zemam neplaten odmor intro
Дали работодавачот може да ме присили да земам неплатен одмор?

Одговара Мирјанка Алексовска од Министерството за труд и социјална...

images doznaj Se sto treba da znaete za godisnite odmori intro
Сѐ што треба да знаете за годишните одмори

После колку време работа ми следува одмор? Колку денови одмор ми следуваат? Дали може целиот одмор наеднаш да...

images prasaj Dali ako sum na boleduvanje rabotodavacot moze da mi ja namali platata i da mi zeme denovi od odmor
Дали ако сум на боледување работодавачот може да ми ја намали платата и да ми земе денови од одмор?

Одговара Наташа Петковска од Хелсиншкиот комитет за човекови...

images doznaj Kolku denovi godisen odmor mi sleduvaat
Шалтерисување: Колку денови годишен одмор ми следуваат?

Започна сезоната на летни одмори, а со тоа и плановите каде да избегаме од жештините. Но многумина ги мачат...

images prasaj Vrabotena sum veke pet meseci dali imam pravno na sloboden den
Вработена сум веќе пет месеци. Дали имам право на слободен ден?

Одговара Златко Стојановски од Државниот инспекторат за...

images prasaj Kolku najdolgo moze da se zeme neplaten odmor
Колку најдолго може да се земе неплатен одмор?

Одговара Златко Стојановски од Државниот инспекторат за...

images prasaj Kolku denovi godisen odmor mi sleduvaat
Колку денови годишен одмор ми следуваат?

Одговара Златко Стојановски од Државниот инспекторат за...