fbpx

Тагови

Таг: отказ

sto ke se sluci so moite sredstva vo zadolzitelniot penziski fond dokolku ostanam bez rabota intro
Што ќе се случи со моите средства во задолжителниот пензиски фонд, доколку останам без работа?

Супервизор на капитално финансирано пензиско осигурување е Агенцијата за супервизија на капитално...

dali pri otkazuvanje na dogovor za vrabotuvanje na vraboteniot mu sleduva ispratnina intro
Дали при откажување на договор за вработување на вработениот му следува испратнина?

 И дали може да го...

dali moze rabotodavacot da go odjavi rabotnikot pred istekot na otkazniot rok intro
Дали може работодавачот да го одјави работникот пред истекот на отказниот рок?

 Одговара Весна Кочовска од Државниот инспекторат за...

dali mozhe da mi bide daden otkaz dodeka sum na boleduvanje
Дали смеат да ме отпуштат додека сум на боледување?

Одговара Весна Кочовска од Државниот инспекторат за...

images prasaj ako ne moze da se zatvori firma poradi nemanje finansiski sredstva za isplata na doveritelite dali moze direktorot da dade otkaz i da se prijavi vo agencijata za vrabotuvanje intro
Ако не може да се затвори фирма поради немање финансиски средства за исплата на доверителите дали може директорот да даде отказ и да се пријави во Агенцијата за вработување?

Одговара Весна Кочовска од Државниот инспекторат за...

images prasaj Kolku cesto se zloupotrebuva clenot 82 od Zakonot za rabotni odnosi odnosno se koristi prekrsuvanje na raboten red i disciplina kako izgovor za otkaz intro
Колку често се злоупотребува членот 82 од Законот за работни односи односно се користи прекршување на работен ред и дисциплина како изговор за отказ?

Одговара Даниела Стефановска од Државниот инспекторат за...

images prasaj Kolku vreme pred da mi dade otkaz rabotodavecot e dolzen da me izvesti intro
Колку време пред да ми даде отказ работодавецот е должен да ме извести?

Одговара Наташа Петковска од Хелсиншкиот комитет за човекови...

images prasaj Sto da napravam dokolku rabotodavacot ne me odjavi iako otkazot e navremeno najaven intro
Што да направам доколку работодавачот не ме одјави иако отказот е навремено најавен?

Одговара Ина Џугуманова од Хелсиншкиот комитет за човекови...

images prasaj Kolku vreme prethodno treba da go informiram gazdata za prekin na raboten odnos intro
Колку време претходно треба да го информирам газдата за прекин на работен однос?

Одговара Јована Тренчевска од Државниот инспекторат за...