fbpx

Тагови

Таг: пензии

images prasaj Dali lice so prijaveno polovina rabotno vreme ke ima reperkusii za penzijata intro
Дали лице со пријавено половина работно време ќе има реперкусии за пензијата?

Одговара Мирјанка Алексовска од Министерството за труд и социјална...

images prasaj Kade odat parite koi se plakaat kako pridones za vrabotuvanje intro
Каде одат парите кои се плаќаат како придонес за вработување?

Одговара Мирјанка Алексовска од Министерството за труд и социјална...

images prasaj Kolku staz treba da ima edno lice za da mu sleduva invalidska penzija intro
Колку стаж треба да има едно лице за да му следува инвалидска пензија?

Одговара Љубомир Андревски од Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на...

images prasaj Kolku iznesuva solidarnata pomos i po koj osnov se isplaka intro
Колку изнесува солидарната помош и по кој основ се исплаќа?

Одговара Ружица Фотиновска од Фондот на пензиското и инвалидското осигурување на Република...

images prasaj Dali sleduva semejna penzija ako pocinatoto lice ne e vo penzija a go ispolnuva uslovot za staz intro
Дали следува семејна пензија ако починатото лице не е во пензија, а го исполнува условот за стаж?

Сопругот почина на 60 години и при пресметката на Фондот на пензиското и инвалидското осигурување заради...

images prasaj Koi se uslovite za dokupuvanje na staz intro
Кои се условите за докупување на стаж?

Одговара Севиме Зекири од Фондот за пензиско и инвалидско...

images prasaj Dali sleduva solidarna pomos na lica so najniska penzija i kolku iznesuva zadrskata intro
Дали следува солидарна помош на лица со најниска пензија и колку изнесува задршката?

Одговара Анифе Метај од Фондот на пензиското и инвалидското осигурување на...

images prasaj Kako se presmetuva penzija intro
Како се пресметува пензија?

Одговара Љубомир Андревски од Фондот за пензиско и инвалидско...

images prasaj Dali postoi nacin za predvremeno penzioniranje intro
Дали постои начин за предвремено пензионирање?

Ми недостасуваат две години до возраст до 62 години...