fbpx

Тагови

Таг: плата

rabotam vo firma vo industriskata zona vo tetovo nemame zemeno plata dva meseci kade da se obratime featured
Работам во фирма во индустриската зона во Тетово. Немаме земено плата два месеци. Каде да се обратиме?

Работодавачот е должен на работниците да им исплати плата на начин утврден со...

dali pri nega na bolno dete do tri godini od 7 ili 14 dena se krati plata i koj gi isplaka sredstvata featured
Дали при нега на болно дете до три години од 7 или 14 дена се крати плата и кој ги исплаќа средствата?

Нега на болно дете до три годишна возраст исплаќа Фондот од првиот ден, во висина од 70% од утврдената основица...

dali na rabotnicka sto e na patoloska bremenost i sleduva polna plata feat
Дали на работничка што е на патолошка бременост и следува плата во цел износ?

Одговараат од Фондот за здравствено осигурување....

dali vo minimalna plata e presmetana i vikendi i prekuvremena rabota
Дали во минималната плата од 18.000 денари се пресметани и прекувремената работа и работата за време на празници и викенди?

Одговара Весна Кочовска од Државниот инспекторат за...

dali mozhe da mi e namalena prvata plata po poroduvanje
Дали може по породилното отсуство првата плата да ми биде намалена?

Одговара Игор Стојчевски од Македонското здружение на млади...

vo koj rok treba da se isplati boleduvanje shto traelo eden mesec feat 1
Во кој рок треба да се исплати боледување што траело еден месец?

Одговараат од Фондот за здравствено...

dali dodatokot za staz vleguva vo platata featured
Дали додатокот за стаж влегува во платата?

Одговара Љуљзим Фаризи од Државниот инспекторат за...

images prasaj dali na lice so invaliditet vraboteno so skrateno rabotno vreme mora da mu plaka celosna plata intro
Дали на лице со инвалидитет вработено со скратено работно време мора да му плаќа целосна плата?

Одговара Весна Кочовска од Државниот инспекторат за...

images prasaj kade da se obratam dokolku rabotodavacot ne saka da mi isplati plata a imam m1 i m2 obrazec kako i dogovor za rabota intro
Каде да се обратам доколку работодавачот не сака да ми исплати плата, а имам М1 и М2 образец како и договор за работа?

Одговара Maja Паптолеска од Министерството за труд и социјална...