fbpx

Тагови

Таг: политика

so generacii kaj nas se klonira istata matrica na vodenje politika featured
Со генерации кај нас се клонира истата матрица на водење политика

Агресивноста во јавната сфера се зголемува, а политичката комуникација во јавната сфера е контаминирана со...

balkanska formula za politicka dolgovechnost seat propaganda zhneat glasovi
Балканска формула за политичка долговечност: Сеат пропаганда, жнеат гласови

Политиката во денешно време доби нови префинети форми на пропаганда, а балканските лидери се чини дека...

centarot za makedonski jazik od lerin gi prezivea nacionalistite sudot gi odbi prigovorite 1
Центарот за македонски јазик од Лерин ги „преживеа” националистите – Судот ги одби приговорите

Судот во Лерин го отфрли приговорот на леринскиот јавен обвинител и неколку други организации и поединци...

megu makedoncite od severot na grcija ne se davame po drzavnost sme grci no po nacionalnost sme makedonci 1
Меѓу Македонците од северот на Грција: Не се даваме, по државност сме Грци, но по националност сме Македонци

Грчките бунтовност и темперамент може да се каже дека се вгнездиле кај Македонците од тој крај, во позитивна...

sudot vo lerin dobi prigovori za registracijata na centarot za makedonski jazik ke odlucuva na 19 januari i 2 fevruari 1
Судот во Лерин доби приговори за регистрацијата на Центарот за македонски јазик, ќе одлучува на 19 јануари и 2 февруари

Регистрацијата на невладината организација Центар за македонски јазик ги разбранува духовите во Грција....

Зошто политиката ги поставува судиите, а не квалитетот на луѓето што треба да бидат судии?

...