Тагови

Таг: прекин на работен однос

Колку време пред да ми даде отказ работодавецот е должен да ме извести?

Одговара Наташа Петковска од Хелсиншкиот комитет за човекови...

Колку време претходно треба да го информирам газдата за прекин на работен однос?

Одговара Јована Тренчевска од Државниот инспекторат за...

Дали од Агенцијата за вработување ми следува месечен надоместок доколку си дадам отказ?

Одговара Виолета Стојановиќ од Агенцијата за вработување на Република Северна...

Кои се моите права ако газдата ме отпушти од работа?

Јас работам во текстилна фабрика веќе 12 години на неопределено работно време Треба ли да ми...

На колку денови пред одмор може да се даде отказ?

Конкретно ме интересира дали можам да дадам отказ два дена пред годишниот одмор. ...

Дали следува паричен надомест од Агенција за вработување ако те отпуштат?

Колку време треба да работиш во фирма за кога ќе те одјават да ти следува паричен надомест...

Дали ми следува К-15 и покрај тоа што си дадов отказ?

Дали ми следува К-15 и покрај тоа што на 18 август сама си дадов отказ од работа? ...

Каде да се обратам ако работодавецот одбива да ме одјави откако најавив дека не го продолжувам договорот?

Договорот за вработување од 3 месеци ми истече на 11.07.2017. Однапред најавив дека не го...

Дали по отказот ми следува К-15 за годинава и дали треба веднаш да ми биде исплатено со последната плата?

Работев во приватна фирма повеќе од 8 години заклучно со 2017 година и знам дека ми следува К-15...