fbpx

Дали по отказот ми следува К-15 за годинава и дали треба веднаш да ми биде исплатено со последната плата?

Работев во приватна фирма повеќе од 8 години заклучно со 2017 година и знам дека ми следува К-15 за годинава. Но од 01.11.2017 година спогодбено дадов отказ. Денес земав последна плата. Дали треба да ми исплатат К-15 одма или обврската може да ја одложат до крајот на 2017 година? Каде можам да пријавам нерегуларности?

Одговара Анита Цоневска од КХАМ Делчево