fbpx

Тагови

Таг: приходи

images prasaj Dali mu sleduva pomos na nevraboteno lice koe nema prihodi a e obvrzano da plaka alimentacija
Дали му следува помош на невработено лице кое нема приходи, а е обврзано да плаќа алиментација?

Одговара Бојан Трпевски од Македонското здружение на млади правници...

images prasaj Dali prihodite sto gi ostvaruvam kako clen na Upraven odbor vlijaat pri ostvaruvanje na garantirana minimalna pomos
Дали приходите што ги остварувам како член на Управен одбор влијаат при остварување на гарантирана минимална помош?

Одговара Ангела Шумкоска од Македонското здружение на млади...

Дали може невладина организација да ги користи приходите остварени од профитни активности за реализирање на непрофитни активности и дали даночно ќе бидат признаени?

Дали може невладина организација да ги користи приходите остварени од профитни активности...

Имаат ли непрофитните субјекти право на намалување на даночната основа со реинвестирање на вишокот приходи остварени од профитна дејност?

Можат ли непрофитните субјекти да користат право на намалување на даночната основа со...