fbpx

Тагови

Таг: социјални мрежи

osmislenite objavi i soopstenija od instituciite se kvazi transparentnost featured
Осмислените објави и соопштенија од институциите се квази транспарентност

Комуникацијата или односите со јавноста се заменуваат со мешавини од комерцијалниот...

koj go sankcionira govorot na omraza na internet pred se na socijalnite mrezi intro
Кој го санкционира говорот на омраза на Интернет пред сè на социјалните мрежи?

 Одговара проф. Марина Тунева, експерт за медиуми и...

dali mediumite se odgovorni za govorot na omraza na citatelite vo komentarite na socijalnite mrezi intro
Дали медиумите се одговорни за говорот на омраза на читателите во коментарите на социјалните мрежи?

 Одговара проф. Марина Тунева, експерт за медиуми и...

kade i kako moze da prijavam lazni profili na socijalnite mrezi intro
Каде и како може да пријавам лажни профили на социјалните мрежи?

 Одговара Емилија Гиноска од Агенцијата за заштита на лични...

images prasaj Aleksandra Koteli 4
Дали се регулира продажбата преку Фејсбук?

Одговара Александра Котели од Државниот пазарен...

images prasaj Dali maltretiranjeto na socijalnite mrezi e zakonski regulirano i kade moze da se prijavi
Дали малтретирањето на социјалните мрежи е законски регулирано и каде може да се пријави?

Одговара Стефан Богески од Коалицијата...

Дали скриншот сликички и постови од социјалните мрежи можат да служат како докази во судски постапки?

Може ли скриншот да послужи како доказ на суд доколку некој јавно на Фејсбук група прозвал...