Тагови

Таг: сопственици

Дали трошоците за гаражна врата ги покриваат сите станари или само сопствениците на гаражни места?

Одговара Зоран Маџовски од Регулаторната комисија за...

Дали може во куќа на два ката, сопственикот на првиот кат да не учествува во менување на кровот, а сопственикот на вториот кат да не учествува во поправки на темелите?

Одговара Зоран Маџовски од Регулаторната комисија за...

Дали сопствениците на деловните субјекти смеат да монтираат светлечки реклами на нашата тераса?

Живееме во зграда на прв кат, а под нас има деловни простории. Одговара Зоран Маџовски од...

Дали здруженијата се обврзани да се впишат во регистарот на вистински сопственици?

Одговара Ирена Лазарова од Централниот регистар на Република Северна...

Кој е крајниот рок за упис во регистарот на вистински сопственици?

Одговара Ирена Лазарова од Централниот регистар на Република Северна...

Дали според Законот за домување се гарантира дека судот ќе донесе одлука за поправање на кровот, ако сопствениците не може да се договорат?

Одговара Башким Алили од Регулаторната комисија за...

Дали сопствениците на имот кои се невработени и немаат примања се ослободени од плаќање данок на имот или имаат некој попуст?

Одговара Ваљон Салиу портпарол на Град...

Како да добијам сопственост на земјиште кое сега е на РМ, а го користиме веќе 50 години?

Одговара Елена Наковска од Коалицијата Сите за правично...

Дали лице кое не е сопственик на стан во зградата има правен основ да го приватизира земјиштето?

Дали лице кое не е сопственик на стан во зградата има правен основ да го приватизира...