fbpx

Тагови

Таг: штета

images prasaj Koj treba da me obesteti za puknata sofersajbna od kamen na avtopat
Kој треба да ме обештети за пукната шофершајбна од камен на автопат?

Одговара Андријана Марковска од Македонското здружение на млади...

images prasaj Dali drzavata treba da mi ja nadomesti stetata koja ja pretrpev poradi nedostatokot na obrasci za izdavanje na pasosi
Дали државата треба да ми ја надомести штетата која ја претрпев поради недостатокот на обрасци за издавање на пасоши?

Одговара Игор Стојчевски од Македонското здружение на млади правници...

images prasaj Dali mozam da pobaram osteta od Vodovod za napravena steta pri sanacija na puknata cevka vo mojot dvor samoprasaj
Дали можам да побарам оштета од Водовод за направена штета при санација на пукната цевка во мојот двор?

На Водовод им пукна цевка во мојот двор и ми направија штета со механизацијата додека ја...

Дали и каде може да се пријави штета од невреме?

Дали и каде може да се пријави штета од невреме? Одговара Дарко...

На суд го тужев ЈП „Македонија пат“ и пресудата е во моја корист. Како да си ја наплатам штетата?

...