fbpx

Тагови

Таг: струја

sekoja godina na drisla gnie struja za 20000 domakinstva featured
Секоја година на Дрисла „гние“ струја за 20.000 домаќинства

Високите сметки за електрична енергија удираат по македонските фирми. Домашните компании полека ја губат...

images prasaj Dali ke se vmetnat i smetkite za struja telefon i parno vo skeniranjeto za Moj DDV intro
Дали ќе се вметнат и сметките за струја, телефон и парно во скенирањето за „Мој ДДВ“?

Одговара Михајло Михаилов од Управата за јавни...

images prasaj Kade da se obratam za dislokacija na kabel so elektricna energija koj mi pominuva niz sobata intro
Кабел поминува на место каде што сакам да градам и поради тоа градбата е запрена. Каде да се обратам?

Одговара Вјоса Селими од...

images doznaj Potrosuvacki prava Kolku treba da iznesuva dolgot za EVN da ja iskluci strujata na korisnicite intro
Потрошувачки права: Колку треба да изнесува долгот за ЕВН да ја исклучи струјата на корисниците?

Ако го видите нашиот Марко бушав и неиспеглан не е затоа што го мрзи да пегла и да се чешла...

images prasaj Kolku cini premestuvanje na strujomer po baranje na korisnikot nadvor od dvornoto mesto
Колку чини преместување на струјомер по барање на корисникот надвор од дворното место?

Одговара Атанас Ковачевски од ЕВН...

images prasaj Dali za premestuvanje na strujomer po baranje na EVN korisnikot gi snosi trosocite za premestuvanje
Дали за преместување на струјомер по барање на ЕВН корисникот ги сноси трошоците за преместување?

Одговара Атанас Ковачевски од ЕВН...

images prasaj Vrz osnova na koj dokument se naplaka nov priklucok na korisnici koi bile iskluceni
Врз основа на кој документ се наплаќа нов приклучок на корисници кои биле исклучени?

Одговара Атанас Ковачевски од ЕВН...

images prasaj Kolku cini i kako se odviva celata procedura za promena na sopstvenost na strujomer
Која е постапката за воведување на броила (струјомери) во нов објект?

Одговара Атанас Ковачевски од ЕВН...

images prasaj Dali i do koga zastaruvaat dolgovite kon EVN
Колку чини и како се одвива целата процедура за промена на сопственост на струјомер?

Одговара Атанас Ковачевски од ЕВН...