fbpx

Тагови

Таг: тестамент

dali testamentot treba da se otvori po smrtta na dvajcata testatori za da ne bide ponisten featured
Дали тестаментот треба да се отвори по смртта на двајцата тестатори за да не биде поништен?

Одговара Зоран Василески од Хелсиншкиот комитет за човекови права.  Распределба на имот се врши за...

images prasaj Vo koi slucai naslednikot nema pravo na nasledstvo iako pocinatiot ne ostavil testament intro
Во кои случаи наследникот нема право на наследство иако починатиот не оставил тестамент?

Одговара Бојан Трпевски од Македонското здружение на млади правници...

images prasaj Dali imot po smrtta na roditelite moze da pripadne samo na ednoto dete intro
Дали имот по смртта на родителите може да припадне само на едното дете?

Одговара Ангела Шумкоска од Македонското здружение на млади правници...

images prasaj Kolku vreme po smrtta na liceto moze da se otvori testamentot intro
Колку време по смртта на лицето може да се отвори тестаментот?

Одговара Игор Стојчевски од Македонското здружение на млади...

images prasaj Dali segasnata zena po smrtta na mazot moze da go nasledni i imotot od prethodnata sopruga intro
Татко ми се прежени по смртта на мајка ми и по неговата смрт судот ни додели по една третина од имотот на мене, мојата сестра и маќеата. Дали и маќеата може да биде наследник од имотот на мајка ми?

Одговара Бојан Трпевски од Македонското здружение на млади правници...

images prasaj Kako da najdam vestak za vestacenje na testament intro
Како да најдам вештак за вештачење на тестамент?

Одговара Бојан Трпевски од Македонското здружение на млади...

images prasaj Dali svoeracno napisan testament bez svedoci i prisustvo na advokat i notar e validen
Дали своерачно напишан тестамент без сведоци и присуство на адвокат и нотар е валиден?

Одговара Теодора Ќосева Костадиновска од Македонското здружение на млади...

images prasaj Dali so dogovor za izdrska i svoeracen testament na notar moze da vi go zemat imotot
Дали со договор за издршка и своерачен тестамент на нотар може да ви го земат имотот?

Одговара Мирослав Драганов од Институтот за човекови...