fbpx

Тагови

Таг: тужба

so amin od grad skopje ziteli na aerodrom nemaat pristap do vlezot na zgradata featured
Со амин од Град Скопје жители на Аеродром немаат пристап до влезот на зградата

Тие неколку пати реагирале до службите во Град Скопје, со објаснување дека урбаната опрема е поставена врз...

images prasaj ziveam vo zgrada kade kukniot sovet e samo na dokument sega baraat pari za dve godini od kuken sovet koi se nasite prava i dali moze da ne tuzat ako ne platime intro
Живеам во зграда каде куќниот совет е само на документ. Сега бараат пари за две години од куќен совет. Кои се нашите права и дали може да не тужат ако не платиме?

Живеам во зграда каде куќниот совет е само на документ. Две години немаме лифт. Има амбуланта каде си...

images prasaj Dali ima osnov za tuzba vo slucaj da ne se primi vakcina protiv Kovid 19 intro
Дали има основ за тужба во случај да не се прими вакцина против Ковид-19?

Одговара Зоран Василески од Хелсиншкиот комитет за човекови...

images prasaj dali mozam da go tuzam rabotodavacot poradi nedodelen stepen na kariera
Дали имам законска основа да го тужам работодавачот затоа што не ми доделија степен на кариера поради трудничките боледувања?

Вработена сум во кривичниот суд ОСС1 и се работи за исплата на степен на кариера. А кој што...

images prasaj Dali mobing od direkten pretpostaven treba prethodno da se prijavi vo nekoja institucija ili direktno da se odi so tuzba
Дали мобинг од директен претпоставен треба претходно да се пријави во некоја институција или директно да се оди со тужба?

Одговара Наташа Петковска од Хелсиншкиот комитет за човекови...

Дали можам да тужам личност која ме има сликано без моја дозвола и фотографијата ја објави во медиум?

Одговара Ангела Шумкоска од Македонското здружение на млади...

На суд го тужев ЈП „Македонија пат“ и пресудата е во моја корист. Како да си ја наплатам штетата?

...

Дали во парнична постапка, врз основа на тужба за поделба на заеднички имот по развод, на судско рочиште мора да имам адвокат и дали сама можам да напишам одговор на тужба и сама да се појавам на суд со свое мислење, образложение, сведоци?

Одговара адвокатот Оливер Митев од Центарот за правни истражувања и...