fbpx

Тагови

Таг: загадување

erata na plasticni kesi ne ja napustame 1
Ерата на пластични кеси не ја напуштаме

Забраната за употребата на пластичните кеси остана само како формална законска обврска, додека во пракса...

images prasaj Koj ke mi odgovori sto e prezemeno za da se resi prijaveniot problem vo Drzavniot inspektorat za zivotna sredina intro
Кој ќе ми одговори што е преземено за да се реши пријавениот проблем во Државниот инспекторат за животна средина?

Одговара Сретен Стојковски од Државниот инспекторат за животна...

images prasaj Kako mozam da prijavam nekakov problem vo Drzavniot inspektorat za zivotna sredina intro
Како можам да пријавам некаков проблем во Државниот инспекторат за животна средина?

Одговара Сретен Стојковски од Државниот инспекторат за животна...

images prasaj Sto e nadleznost na Drzavniot inspektorat za zivotna sredina a sto na lokalnite inspektori intro
Што е надлежност на Државниот инспекторат за животна средина, а што на локалните инспектори?

Какви проблеми можам да пријавам во Државниот инспекторат за животна средина? Одговара Сретен...

images prasaj Kolku cesto se pravi kontrola vrz rabotata na rudnicite intro
Колку често се прави контрола врз работата на рудниците?

Одговара Драган Димитровски од Државниот инспекторат за техничка...

images prasaj Dali se vrsi testiranje na vodata koja zemjodelcite ja koristat za navodnuvanje intro
Дали се врши тестирање на водата која земјоделците ја користат за наводнување?

Одговара Зоран Шапуриќ од Државниот инспекторат за земјоделство...

images prasaj Dali se kaznuvaat industriskite objekti koi ispustaat neprocisteni otpadni vodi vo rekite i dali e dovolno visoka globata intro
Дали се казнуваат индустриските објекти кои испуштаат непрочистени отпадни води во реките и дали е доволно висока глобата?

Одговара Ана Петровска од Државниот инспекторат за животна...

images prasaj Sto se prezema za cistenje i revitalizacija na vodnite tekovi vo Makedonija intro
Што се презема за чистење и ревитализација на водните текови во Македонија?

Одговара Ана Петровска од Државниот инспекторат за животна...

images prasaj Kolku cesto se testira kvalitetot na pocvata za zemjodelska upotreba i koj go pravi testiranjeto intro
Колку често се тестира квалитетот на почвата за земјоделска употреба и кој го прави тестирањето?

Одговара Зоран Шапуриќ од Државниот инспекторат за земјоделство...