Тагови

Таг: жртва

Што се случува откако ќе се пријави семејно насилство?

Одговара Гоце Андреевски од Министерството за внатрешни...

Дали во полиција може да се пријави психичко злоставување од сопружникот?

Одговара Гоце Андреевски од Министерството за внатрешни...

Дали во полиција може да се пријави сексуално вознемирување на јавен простор?

Одговара Гоце Андреевски од Министерството за внатрешни...

Како да препознаам дали моето дете е жртва на врсничко насилство?

Одговара Стефан Богески од Коалицијата...

Кој е најчеста жртва на булинг?

Одговара Стефан Богески од Коалицијата...

Како да се справиме со булингот?

Одговара Стефан Богески од Коалицијата...

Зошто жртвите на сексуално вознемирување не ги пријавуваат случаите?

...

Зошто токму жените се најчести жртви на семејно насилство и сексуално вознемирување?

...

Колку институциите се моќни да ги оттргнат жртвите кои се соочиле со насилство од своите брачни партнери?

...