fbpx

Ако ти згрешат име во извод, ќе си платиш 250 денари

Ако ти згрешат име во извод, ќе си платиш 250 денари

Лани, поради грешки во личните документи, пред Управата за водење матични книги во која работат околу 400 службеници, биле поведени 3.447 управни постапки. Државата инкасирала околу 860.000 денари.

Новинар: Катерина Топалова
Снимател: Борис Каевски
Монтажер: Ристо Душковски

Видеото го изработи Институтот за комуникациски студии

Ако ти згрешат име во извод, ќе си платиш 250 денари
Watch the video

Лани, поради грешки во личните документи, пред Управата за водење матични книги во која работат околу 400 службеници, биле поведени 3.447 управни постапки. Државата инкасирала околу 860.000 денари.

Новинар: Катерина Топалова
Снимател: Борис Каевски
Монтажер: Ристо Душковски

Видеото го изработи Институтот за комуникациски студии