fbpx

20 години Рамковен, 20 години раселени од дома

20 години по потпишувањето на Рамковниот договор, Радуша си го врати мирот но не и жителите. Потписниците на договорот се обврзаа дека за еден месец ќе им помогнат на 76.000-те раселени лица да се вратат дома, но и по две децении за 600-тини лица ова ветување не е исполнето. Роми, Македонци и Албанци и денеска се во хармонија кога ќе се видат, ама патат оти државата ги остави без покрив над главата.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии.

Новинарка: Катерина Топалова Снимател: Слаѓан Милошевски Монтажер: Борче Крстевски

Тагови: