fbpx

Работеше ли Собранието ефикасно во 2016-тата?

Граѓанската асоцијација МОСТ анализирала колку Собранието е транспарентно и одговорно во периодот од 1 јули 2016-та до неговото распуштање. Според Златко Димитриоски од МОСТ фактите покажале дека пратениците, особено парламентарното мнозинство е сервилно, не ги вклучува граѓаните во законодавниот процес и недоволно ја контролира работата на Владата.

#СамоПрашај Златко

Тагови: