fbpx

Четири најчести прашања за алиментацијата

#СамоПрашај во соработка со Министерството за труд и социјална политика одговара на најчестите прашања што ги добиваме за алиментацијата: до колку години се плаќа, како се наплаќа ако родителот живее во странство, како се одредува висината на издршката и сл. На прашањата одговара Душан Томшиќ, советник во Министерството за труд и социјална политика.

Тагови: