fbpx

Дуке Бојаџиев: Еве ни време за самоанализа

Македонскиот композитор Дуке Бојаџиев, кој од неодамна живее во Париз, Франција, земја во црвената зона засегната со вирусот вирусот Ковид-19, со своето семејство живее во самоизолација следејќи ги насоките од француската влада. Оттаму ни порачува дека сега кога кога имаме време на претек, може да го искористиме за самоанализа и да видиме до кај сме стигнале со животот, но и за глобално будење. Башка, ни испрати и музички подарок, снимен во домашен амбиент. Ана Зафирова разговараше со него.

 

Тагови: