fbpx

Две години без игра со синот

Единствено што сакам е да му овозможам на синот да почувствува родителска љубов, вели кавадарчанецот Бранко Брковиќ којшто тврди дека речиси две години не може да оствари средба со неговото дете. Тој и неговата сопруга се разведени, но му се оневозможува законското право да биде во контакт со синот. Приказната на Брковиќ, за жал, ја делат уште многу разведени родители иако отсуството на еден од родителите може да предизвика негативни последици во развојот на децата.

 

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии

Новинарка: Наташа Јанчиќ Монтажер: Аристид Филактов

Тагови: