fbpx

Емилија со ново срце ќе прослави Нова година

Емилија Христовска Костовска сè уште го проверува отчукувањето на срцето коешто со трансплантација го доби пред половина година. Таа планира да се јави на семејството на донорот. Се надева дека ќе сакаат да се сретнат. Би сакала повеќе да дознае за личноста чиешто срце го носи. Нејзината приказна е пример дека човек никогаш не треба да престане да се надева и да посакува.

 

Оваа содржина ја изработи Македонската радио телевизија во соработка со Институтот за комуникациски студии и онлајн платформата Само прашај, како дел од проектот Поврзи ги точките: подобрени политики преку граѓанско учество што го финансира Британската амбасада во Скопје.

Новинар: Наташа Јанчиќ Снимател: Јован Божиновски Монтажер: Аристид Филактов

Тагови: