fbpx

“Гледај со срцето, прифати ја различноста”

Видеото е изработено во рамките на кампањата "Гледај со срцето, прифати ја различноста" на Хелсиншкиот комитет за човекови права на РМ. Во него се прикажани талентите и можностите на неколку студенти со различни попречености и различности, преку нивното активно учество во спортскиот, општествениот и културниот живот.Видеото е работено по сценарио на две студентки од Институтот по дефектологија при Филозофскиот факултет во Скопје.

Погледни го видеото и #Прашај.

Тагови: