fbpx

И успешните грешат

Во Македонија има успешни луѓе кои направиле грешки во нивниот развој, но денес се влијателни во своите индустрии.

Во петтата епизода на „Skills that pay the bills“ своите приказни за грешките што ги направиле ги споделија: Mерсиха Смаиловиќ, основач на консалтинг компанија за правно-економски услуги, која има своја организација што им помага на луѓе чии човекови права се повредени; Викторија Шотароска, чија компанија е наградена за најдобра во категоријата „грижа за клиенти“ и била рангирана меѓу 10-те најдобри менаџерки во Македонија; Нина Костовска, позната по видеото „Како ќе реагирате ако ве служи фармацевтски техничар со Даунов синдром?“, кое беше дел од кампањата на УНИЦЕФ и Коста Петров, основач на креативната агенција P World, која работи со компании од 40 земји на организирање бизнис настани и нуди услуги за односи со јавноста на компании кои се соочуваат со криза.

Аудио подкастот го изработи Радио МОФ.

Тагови: