fbpx

Како родовата урамнотеженост ја подобрува работата на фирмата?

Обединетите нации и разни институции пресметале дека ако се постигне родов паритет, глобалниот БДП ќе се зголеми за 28 билиони долари, бидејќи жените се` уште се недоволно искористен човечки ресурс кој не ја произведува вредноста што би можел. За тоа зошто има уште жени што се изоставени од пазарот зборува Соња Шмуц, директорка на Стопанската и индустриска комора на Словенија.

Видеото е од веб-конференцијата „Еднаква моќ за жените. Како да ја подобриме состојбата?“, која ја организираа Институтот за комуникциски студии од Македонија и Институтот Изида Вита од Словенија. Погледни ги останатите видеа на ОВОЈ ЛИНК и #Прашај.

Тагови: