fbpx

Каква стратегија за женско претприемништво ни треба?

Стратегијата за женско претприемништво чека на потпис од министерот за економија. Дали со неа ќе се обезбеди комплементарност и временска поврзаност и на владините и на граѓанските иницијативи? За потребата од засилени претприемачки активности на жените зборува Валентина Дисоска од Здружението на бизнис жени.

Видеото е од веб-конференцијата „Еднаква моќ за жените. Како да ја подобриме состојбата?“, која ја организираа Институтот за комуникциски студии од Македонија и Институтот Изида Вита од Словенија. Погледни ги останатите видеа на ОВОЈ ЛИНК и #Прашај.

Тагови: