fbpx

Креативни социјални бизниси

Зошто луѓето да купат нешто од социјално претпријатие, а не од обична продавница? Дали ресторанот на сопственикот треба да му донесе базен, куќа на Водно, или наместо тоа може да вработи глувонеми лица? Како социјалното претприемништво да биде одржливо, без зависност од донатори? Токму ова се прашањата кои во првата епизода, за Радио МОФ ги одговараа Ирина Јаневска, основач на ARNO, Климентина Илијевски, извршен директор на Паблик / Public и главен уредник на Лице в лице, Тунан - продавач на списанието „Лице в лице“ и Дарко Јовчевски од Вело Кафе.

Аудио подкастот е изработен од Радио МОФ.

Тагови: