fbpx

Македонија нема лекторати за македонски јазик во странство

Додека жестоко се дискутира за одбрана на македонскиот јазик, Македонија нема лекторати за македонски јазик на странските универзитети во други држави. Од ВМРО-ДПМНЕ, во чие владеење беа затворени лекторатите, велат дека не е тема да се навраќаме на причините, а заменик-министерот за образование Петар Атанасов не може да каже кога повторно Владата ќе ги отвори лекторатите. Гледајте повеќе во ResPublica подкастот „Суштински промени или популистички мерки во образованието?“.

Тагови: