fbpx

Македонија станува земја на села-духови

Голем број македонски села се без асфалтирани патишта, струја, вода и канализација, а за школување или за здравствени услуги жителите треба да патуваат и по неколку десетици километри. Тоа се главните причини поради кои граѓаните ги напуштаат родните живеалишта што придонесува до зголемување на бројот на села без жители.

 

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии.

Новинар: Владимир Тевчев Снимател: Иван Камчев

Тагови: