fbpx

Манипулација со цените редовна појава во маркетите

Црвени етикети кои симболизираат попуст на некој артикл, иако навистина нема попуст. Полици полни со артикли, но без цени, храна со поминат рок. Со ова граѓаните се соочуваат секој ден. Обидот да се измами потрошувачот главно се прави во оние места каде што постои потенцијал потрошувачот да купи повеќе од два производи. Надлежните апелираат потрошувачите да бидат внимателни и да ги пријавуваат ваквите случаи.

 

Оваа содржина ја изработи МТВ 2 во соработка со онлајн платформата www.samoprasaj.mk на Институтот за комуникациски студии, како дел од проектот „Поврзи ги точките: подобрени политики преку граѓанско учество“ што го финансира Британската амбасада во Скопје. Мислењата и ставовите наведени во оваа содржина не ги одразуваат секогаш мислењата и ставовите на Британската амбасада.

Новинарка: Саније Дураку

Снимател: Фисник Муртези

Тагови: