fbpx

Маските се пречка во светот на глувите и наглувите

Повеќе од 6.000 лица со оштетен слух и говор живеат отежнат живот бидејќи заштитните маски дополнително им ја отежнаа комуникацијата. Едноставно не можат да читаат од усни. Својата порака ја испраќаат преку преку приказната за дизајнерот и професор по моден дизајн, Љубиша Савески.

 

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии

Новинарка: Ана Зафирова Снимател: Иван Поповиќ Монтажер: Борче Крстевски Преведувачка на знаковен јазик: Марија Башеска

Тагови: